Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
088-011 71 11

Verberg menu  
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
Wordt lid van de Botenwacht

Dieseltank cleaning

Naar schatting 80% van de dieseltanks van boten zijn op enigerlei wijze verontreinigd. Vervuilde tanks zijn een van de grootste pechveroorzakers in de pleziervaart.

Botenwacht tankreiniging Of het nou gaat om bacteriegroei, vergomming van oude diesel, water of roest, een vervuilde tank en/of vervuilde diesel leidt vroeg of laat tot uitval van uw schip en forse schade aan uw brandstofsysteem. Eenmaal verontreinigd zat er tot voor kort niks anders op dan de bestaande tank te demonteren, met veel hak- en breekwerk als bijkomstigheid. Een ingrijpende operatie met torenhoge kosten. Gelukkig behoort dit alles nu tot het verleden. Botenwacht heeft namelijk de mogelijk om bij u langs te komen om uw brandstof en brandstoftank op locatie te reinigen zonder dat uw tank hoeft te worden uitgebouwd. Mobiele tankcleaning dus.

 

Botenwacht tankreinigingHet standaard proces:
-
Tankinspectie. Dit kan door het nemen van een monster.
-De inhoud van de tank uitgepompt, gefilterd en tijdelijk opgeslagen.
-Indien nodig wordt vervolgens de drab van de tankbodem weggezogen.
-Indien nodig wordt vergomming weer week en vloeibaar gemaakt.
-Tank wordt weer leeggepompt (afval).
-Onder hoge druk wordt de tank van binnen schoon gespoten.
-Een additief wordt gebruikt om schuimen tegen te gaan.
-De tank wordt weer leeggepompt (afval).
-De tank krijgt een spoelbeurt met het bacteriedodend middel CMG.

De tank is nu schoon en de uitgepompte gefilterde brandstof zal indien toelaatbaar worden teruggepompt in de schone tank.

Uiteraard zijn er meer aanbieders die pretenderen aan tankreiniging te doen. De meeste echter filteren enkel de brandstof. Van daadwerkelijke tankreiniging is in veel gevallen geen sprake. Botenwacht reinigt ook daadwerkelijk uw tank.

Benieuwd naar de prijzen van tankcleaning ? Klik dan hier